Svanhild fant drømmeboligen i Dronningensgate:
– Her vil jeg bo i lang tid!

Svanhild Engen var på jakt etter en leilighet med sentral beliggenhet, gode solforhold, koselig terrasse og enkle parkeringsmuligheter.
I Dronningensgate i Sarpsborg fikk hun «i pose og sekk». Den blide 46-åringen er opprinnelig fra Risør, men flyttet i voksen alder til Sarpsborg - en by hun nå stortrives i. Først bodde hun i en leilighet litt utenfor sentrum, men klinket til da hun så leiligheten i Dronningensgate. Hun flyttet inn i desember i fjor og har ikke sett seg tilbake.

Jeg trives kjempegodt her. Naboene er veldig hyggelige og det er en god blanding av yngre og eldre generasjoner som har bosatt seg. Terrassen er veldig koselig, leiligheten er lys og fin, og det er gode solforhold på kveldstid. Boligen er også godt isolert, så det er stille og rolig, forteller hun med et smil.

Dronningensgate består av totalt to bygg med åtte leiligheter i hver. Boligene er i ulike størrelser fra 51 til 97 kvadratmeter, og er en blanding av to, tre og fire rom. (link til prosjektside)

Flotte, grønne fellesarealer

Èn ting som Svanhild mener er ekstra spesielt med Dronningensgate er det koselige området mellom byggene, hvor det er et intimt atrium med drivhus og møteplasser som vedlikeholdes.

– Vi har en fantastisk vaktmester som styrer for oss. Han klipper gresset, ordner med planter og holder det pent og ryddig, forteller hun og fortsetter:

– I drivhuset er det en koselig uteplass som jeg ennå ikke har prøvd ut. Men der skal vi ha en fest nå i sommer. Det har vi blitt enige om, sier Svanhild og ler.

 

Enkle parkeringsmuligheter

Når det gjelder bilparkering er det lagt opp til parkeringssoner i bygatene i området. Det var en ny ordning for Svanhild da hun flyttet inn, men det har fungert helt smertefritt.

– For oss som ønsker parkeringsplass så kjøper man dette inne på kommunens nettsider. Man har et stort område å parkere på og jeg synes løsningen er god og rimelig, sier hun.

Det er riktig nok en egen bilplass for av- og pålasting av varer, og med mulighet for vasking og lading av bilen. I tillegg er det også ladeplasser for elsykler. Det er med andre ord gode løsninger for beboere med og uten bil.

Visste du forresten at det kun er en fem minutters gåtur til busstorget, torget, gågata, kirken, rådhuset og Kulåsparken? Skolene, idrettshallen og svømmehallen er faktisk enda nærmere. Og på sykkel ruller du til alle byens hjørner på kort tid!

Vil du lese mer om Dronningensgate kan du gjøre det her!