En Urban grønn oase nær sentrum

Nå blir 16 nye boenheter tilgjengelige for mennesker som drømmer om å bo i Dronningensgate, i hjertet av Sarpsborg.

Dronningensgate klinger veldig godt i sarpingers ører. To bygg danner et lite tun, en grønn oase og trivelig bomiljø. Det skal godt gjøres å komme tettere på sentrum uten å bo i en blokk. Her glir toetasjeshusene godt inn i eksisterende bebyggelse og sentrumskvadratur.

På en fem minutters gåtur er du på busstorget, torget, gågata, kirken, rådhuset eller Kulåsparken. Skolene, idrettshall og svømmehall er enda nærmere. Jernbanestasjonen går du til på 10 minutter. Sarpsborg stadion, Sarpsborg scene og Sparta amfi er også i gangavstand. Og på sykkel ruller du til alle byens hjørner på kort tid. Det skal være mulig å bo og leve i Sarpsborg uten bil.

Miljø og bærekraft

Dronningensgate skapes som et boligkonsept som tar hensyn til miljø og bærekraft i alle detaljer. Husene bygges i treverk og får en moderne og stilren fasade med stående og liggende tre-panel i delikate farger.

Bil parkeres i parkeringssoner i bygatene i området, for vi bruker tomteplassen til et intimt atrium med drivhus og møteplasser for samvær og aktivitet.

Selvsagt får vi ladestasjon for sykkel og egen bilplass for av- og pålasting av varer, og med mulighet for vasking og lading av bilen.

Prosjektet består av to bygg med åtte leiligheter i hver med to, tre eller fire rom, totalt fra 51 – 97 kvadratmeter. Dette er stedet for deg med sans for det urbane liv, men som også vil ha kontakt med gresset på bakken, plantene i drivhuset og menneskene rundt deg.

Sarpsborg

Med sine 58.000 innbyggere er Sarpsborg en attraktiv by som stadig flere velger å flytte til.

Ambisjonene i kommunen er spenstige; Sarpsborg skal bli Norges mest attraktive by i løpet av noen år.

Byen har et mangfold av butikker og servicetilbud. Kulturen blomstrer, og underholdningstilbudet er rikt innen kultur og idrett.

Naturopplevelsene er mange og flotte, med blant annet hele 80 kilometer kystlinje.

Turområder i alle himmelretninger er like fine i alle årstider. Tur og rekreasjon, bading, ski, skøyter, sykling, skogsturer og naturnytelse er noen av de mange aktivitetene du kan drive med.

Stolt historie

Da Olav den hellige grunnla byen i 1016 kom han med båt opp Glomma, og dannet sitt hovedsete ved Europas største foss. Sarpsborg har en rik historie med vekst, fall og gjenreising. Byen har både rast i fossen og blir brent gjennom den lange historien. 

To staselige hovedgårder har vi heldigvis bevart. Industrien kom til fossen og vannkraften, og er grunnlaget for den moderne byen. Sarpsborg er byen i Norge med flest soldager flere av de siste årene. Godt klima og blide mennesker er grunnlaget for at det er trygt og hyggelig å bo i Sarpsborg.

Idrett og kultur

Sarpsborg 08 og Sparta Sarpsborg er kanskje byens store stoltheter på idrettsarenaen.

Fotball og ishockey på elitenivå skaper kanskje mest engasjement, men det syder også av liv på andre arenaer.

Med to golfbaner, utendørs tennisanlegg, svømmehaller, kunstisbane, bowlinghall og en rekke kulturaktiviteter og tilbud mangler det ikke på spennende opplevelser og fylle fritiden med.

Arbeidsliv

Sarpsborgs beliggenhet ved E6, jernbane og gode bussforbindelser mot Oslo gjør byen attraktiv for deg som jobber utenbys. Med adresse i Dronningensgate kommer du raskt til buss eller tog. Byene Sarpsborg og Fredrikstad ligger så tett at man fint kan arbeidspendle på gode sykkelveier mellom byene. Velg gjerne sykkelen på de mange solskinnsdagene, og buss når det er dårlig vær. Da føler du pulsen på lokalsamfunnet og regionen.

Sarpsborg har et variert næringsliv med østlandsområdets største kompetansemiljøer innenfor bygg, finans, juss og forskning. Byen har de siste årene utviklet seg fra å være en typisk industriby, til en moderne bykommune med et høyt kvalifisert næringsliv. Kommunen har de siste årene også trukket til seg et stort antall kompetanse-, IT-, og teknologibedrifter.